Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Platinum_SEO_Pack has a deprecated constructor in /home/svetlsth/public_html/wp-content/plugins/platinum-seo-pack/platinum_seo_pack.php on line 30
Ритъм карти „Дъга“ | Клуб "Светът е за двама"

Ритъм карти „Дъга“

Играта е подходяща за практикуване у дома със семейството и приятелите, както и за дневни центрове и занимални.

Ритъм карти Дъга са подходящи и за образователна и терапевтична работа и са едно прекрасно помагало за родители, педагози, терапевти, психотерапевти, психолози, логопеди, фасилитатори, занимаващите се с бизнес и life coaching и др.

Ето само някои от ползите, свързани с упражненията и игрите с Ритъм карти „ДЪГА“:

увеличаване на нивото и продължителността на концентрацията;

развиване на слуховата и двигателната координация;

подобряване на комуникацията и интеракцията;

подобряване на двигателните качества, грубата и фината моторика;

повишаване на самочувствието и доверието в себе си и другите;

подобряване на невербалните и вербалните качества и слуховото възприемане;

приемане, уважение и толерантност към различията;

подобряване на дисциплината; възпитаване на точност и ред и мн. др.

 

РИТЪМЪТ КАТО СРЕДСТВО ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ, ОБРАЗОВАНИЕ, ТЕРАПИЯ ИЛИ ПРОСТО ЗАБАВЛЕНИЕ

 

Ритъмът е фактор, който определя всеки удар на сърцето ни, всяка следваща глътка въздух, всяка крачка, която правим, всяка дума, която произнасяме. Ритъмът е в основата на нашето сътворение и е неделим спътник в съществуването ни.

Нашият биологичен, обществен/социален, работен и личен живот има определен ритъм и почти е сигурно, че ако не синхронизираме неговия пулс с моделите, които биха ни осигурили лекота, разбиране, удовлетворение, щастие и радост, ние определено можем да объркаме физиологията на нашето съществуване.

В продължение на хиляди години ритъмът е служил за укрепването и поддържането на физическото, умственото и душевното здраве.

Съвременните изследвания днес потвърждават терапевтичния ефект на древните ритъм техники. Последните изследователски наблюдения показват, че заниманията с ритъм ускоряват физическото лечение, засилват имунната система и създават усещане за добро физическо състояние, освобождаване от емоционална травма и реинтеграция със себе си.

Други учени изтъкват успокояващия, концентриращ и лекуващ ефект от заниманията с ритъм върху болните от Алцхаймер, аутистичните деца, емоционално неуравновесените тийнейджъри, възстановяващите се пристрастени (наркомани, алкохолици), пациенти с травма, затворници и бездомни.

Резултатите от изследванията показват, че свиренето на барабани е ценно спомагателно лечение против стрес, умора, тревога, високо кръвно налягане, астма, хронични болки, артрит, душевни заболявания, мигрени, рак, множествена склероза, болестта на Паркинсон, удар, парализа, емоционални разстройства и широк диапазон от физически неспособности.

Ритъмът навлиза широко и в корпоративните обучения и тиймбилдинг събития като средство както за сплотяване и мотивиране на екипите, така и за изграждане на „soft skills” умения като:

активно слушане

комуникация

синхрон (работа в екип)

баланс

ефективно организиране на времето

справяне със стрес

Най-важното и характерно за всички занимания с ритъм е, че знанията, навиците и целите се постигат с много усмивки, смях и забавни моменти. Все едно да наблюдаваш фокусник, който отвлича вниманието ти с балона в дясната ръка, докато с лявата изважда заека от вътрешния си джоб. Ритъм играта като форма на забавление дава възможност не само на децата, но и на всички нас с желание да се включим в сериозно обучение. Ритъмът не само ни весели на съзнателно ниво, но и с умело насочване от страна на преподавателя, терaпевта, фасилитатора помага за подсъзнателното усвояване на важни и полезни качества.

Използва се в семинари и групови coaching събития

Цена на събитието: 30 лв.

Ритъм карти „Дъга“
Гласувайте

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Refresh

*